Bagaimana untuk membezakan di antara “breakout” palsu dan sebenar bagi mengurangkan risiko〽🤷‍♂

488

mengurangkan risiko

Apabila anda mula melakukan analisis teknikal, anda membuat banyak kajian untuk menentukan tahap harga. Apabila harga memecahkan beberapa tahap penting, ia dipanggil breakout dan ia juga merupakan berita baik untuk anda – ini bermakna harga berkemungkinan akan bergerak arah yang tepat. Tetapi ia tidak begitu mudah.

Inilah helahnya: apa yang kelihatan seperti breakout kepada anda tidak semestinya bermakna ia nyata. Kadang-kadang, harga memecahkan sesuatu tahap … dan berpatah kembali. Trader memanggilnya breakout palsu, dan sekarang kami akan mengajar anda bagaimana untuk melihat dan menjualnya.

Breakout palsu adalah lebih daripada 50% pergerakan keluar pada carta anda. Apakah tanda-tandanya?

🔹 Reversal candlestick patterns berhampiran tahap “breakout”(sehingga selepas 4 candle di luar tahap)

🔹 ‘Fakey pattern’ di dalam bar. Bar di dalam adalah candlestick, yang benar-benar diliputi oleh candlestick sebelumnya. Jika anda melihat bar di dalam dan kemudian pecahannnya di candle bar pin, anda tahu ianya breakout palsu.

Bagaimana untuk trade dalam situasi ini? Menganalisa H1 dan tempoh masa yang lebih tinggi. Maksudnya ialah pada masa yang lebih kecil seperti M30, M15, dan sebagainya, tindakan harga terlalu gila dan terlalu sukar untuk meramalkan apa yang akan berlaku berdasarkan data ini.

Baca selanjutnya di sini .

================================================================

NAK DEPO FBS?
SILA GUNAKAN PERKHIDMATAN LOCAL DEPOSITOR FBS DENGAN KAMI

Hubungi kami melalui, klik salah satu logo dibawah :

          

Belum ada akaun FBS? … Buka akaun FBS anda dengan kami di sini untuk pelbagai tawaran menarik.

Leave A Reply

Your email address will not be published.