Proses membuka akaun di FBS adalah mudah.

Klik banner di atas atau klik di sini ==> url

Klik butang “Buka Akaun” di sudut kanan-atas laman web. Anda perlu lalui proses pendaftaran dan dapatkan sebuah Laman Peribadi.

Pertama sekali, anda perlu pilih jenis akaun. FBS menawarkan pelbagai jenis akaun.

Jika anda seorang pemula, pilih akaun Cent atau akaun Micro untuk berdagang dengan jumlah dana yang lebih kecil sambil mengenal pasaran.

Jika anda sudah pun mempunyai pengalaman berdagang, anda mungkin mahu memilih akaun Standard, Zero Spread atau Unlimited.

Seterusnya, anda perlu pilih matawang akaun anda, dan isikan nama penuh, emel dan nombor telefon.

Silakan baca perjanjian pelanggan FBS. Pastikan anda membaca sehingga habis dengan cermat.

Setelah anda membaca semua maklumat tersebut, klik untuk mengakui anda menerima perjanjian pelanggan dan tekan butang “Buka Akaun”.

Tahniah! Pendaftaran anda sudah selesai. Sistem telah menjana kata laluan sementara untuk anda. Kami sangat menyarankan anda untuk mengubah kata laluan itu dan cipta kata laluan anda sendiri.

Masukkan kata laluan baru anda dan tekan “Tukar kata laluan”. Anda akan dapat melihat maklumat akaun anda. Pastikan anda salin dan simpan kata laluan anda di tempat yang selamat.

Sila ambil perhatian bahawa nanti anda akan perlu masukkan nombor akaun, kata laluan dagangan dan server dagangan di dalam MetaTrader 4 untuk mula berdagang.

Periksa emel anda. Anda akan temui satu emel pendaftaran. Ikuti pautan di dalam emel tersebut untuk mengesahkan alamat emel anda dan menyempurnakan pendaftaran.