Forex Terkini: Dollar melemah dikala pasaran saham US melakukan rally

318

Inilah yang perlu anda ketahui pada Khamis, 16 Januari:

 

Dolar Amerika memulakan langkah pada hari ini, tetapi mengubah kursus dengan pembukaan AS, mengakhiri hari yang lebih rendah berbanding kebanyakan saingan utama. Pasangan EUR / USD diselesaikan sekitar 1.1150 selepas memukul 1.1163.

Sentimen bertambah baik berikutan komen daripada Setiausaha Perbendaharaan AS, Mnuchin, yang mengatakan bahawa China telah bersetuju untuk menyatukan undang-undang yang sangat penting untuk menepati komitmennya dan akan ada perubahan tarif tambahan dalam fasa dua kesepakatan perdagangan.

Fasa satu, menandatangani perjanjian perdagangan dengan menyaksikan Presiden AS Trump mengambil masa untuk mengkritik Fed, di tengah-tengah pengumuman itu. Antara lain, beliau mengumumkan bahawa tarif akan dikeluarkan jika mereka bersetuju dengan kesepakatan dua fasa, sambil menambah bahawa perjanjian itu jauh lebih komprehensif daripada pembelian pertanian. China akan membelanjakan $ 75 bilion untuk import pembuatan, $ 50 bilion untuk import tenaga, $ 50 bilion pertanian import dan $ 40-50 bilion untuk import perkhidmatan dari Amerika Syarikat.

Pound jatuh berikutan pelepasan data inflasi UK Disember, yang meningkat pada kadar tahunan sebanyak 1.3%, hilang jangkaan pasaran. Ahli Boe MPC lain mengumumkan bahawa beliau akan memihak kepada penurunan harga. GBP / USD memegang beberapa pip di atas 1.30.

Harga minyak mentah turun lebih rendah, walaupun laporan EIA menggalakkan menunjukkan penurunan yang lebih besar daripada jangkaan dalam stok minyak mentah AS.

Indeks AS menyambung semula kemajuan mereka ke rekod tertinggi, memangkas sebahagian keuntungan mereka menjelang penutupan.

Crypto Today: Bitcoin adalah satu langkah dari menghancurkan $ 9000

================================================================

NAK DEPO FBS?
SILA GUNAKAN PERKHIDMATAN LOCAL DEPOSITOR FBS DENGAN KAMI

Hubungi kami melalui, klik salah satu logo dibawah :

          

Belum ada akaun FBS? … Buka akaun FBS anda dengan kami di sini untuk pelbagai tawaran menarik.

Leave A Reply

Your email address will not be published.