FOREX TERKINI: Dollar meneruskan pendakian, tumpuan kini kepada harga minyak

237

Inilah yang perlu anda ketahui pada hari Isnin, 20 Januari:

 

Dolar Amerika memperluas keuntungannya pada hari Jumaat, mengakhiri minggu ini lebih tinggi berbanding kebanyakan pesaing utama, walaupun data AS terlepas jangkaan pasaran. Pasangan EUR / USD diselesaikan di bawah 1.1100.

 

Jualan Runcit UK berada jauh di bawah jangkaan, melanda Sterling berbanding kebanyakan pesaing utama dan mengangkat kemungkinan penurunan harga BOE. Jualan Runcit Disember turun sebanyak 0.6% MoM, jauh di bawah jangkaan 0.7% yang dijangka, manakala jualan teras dicetak pada -0.8%. Apabila dibandingkan dengan tahun sebelumnya, jualan naik sebanyak 0.9%, kehilangan ramalan pasaran sebanyak 2.6%. GBP / USD diselesaikan tepat di atas angka 1.3000.

 

Pada hujung minggu, PBOC mengumumkan ia memompa 200 bilion yuan ke dalam sistem kewangan dalam usaha untuk mengekalkan kecairan dalam sistem perbankan sebelum Festival Spring.

 

KDNK China memenuhi jangkaan pasaran, meningkat sebanyak 6.0% pada Q4. Jualan Runcit dan Pengeluaran Perindustrian juga meningkat.

 

Wall Street terus bergerak ke rekod tertinggi.

 

Harga minyak mentah ditutup pada minggu yang sedikit berubah tetapi boleh melonjak lebih tinggi pada pembukaan mingguan di tengah berita yang menunjukkan bahawa komander Libya Khalifa Haftar menyekat eksport minyak di pelabuhan di bawah kawalannya, memotong eksport Libya sebanyak 800,000 tong sehari.

 

Harga emas kekal stabil, dengan harga sekitar $ 1,550 auns troy.

 

Cryptocurrencies diperdagangkan dengan nada positif sepanjang hujung minggu, walaupun tidak ada pelarian utama kritikal.

================================================================

NAK DEPO FBS?
SILA GUNAKAN PERKHIDMATAN LOCAL DEPOSITOR FBS DENGAN KAMI

Hubungi kami melalui, klik salah satu logo dibawah :

          

Belum ada akaun FBS? … Buka akaun FBS anda dengan kami di sini untuk pelbagai tawaran menarik.

Leave A Reply

Your email address will not be published.