Forex Terkini: ECB mengumumkan kajian strategik, dollar lebih kukuh

314

Inilah yang anda perlu ketahui pada hari Jumaat, 24 Januari:

 

Kebimbangan berterusan mengenai coronavirus yang merebak di luar China mengekalkan pasaran kewangan dalam mod risiko. Dollar mendapat manfaat daripada sentimen negatif, terutamanya terhadap aset yang menghasilkan tinggi. Sebaliknya, Save-havens semakin meningkat.

Pasangan EUR / USD jatuh ke paras terendah 2020 iaitu 1.1035, ditimbang oleh pengelakan risiko dan keputusan Dasar Monetari ECB. Presiden Lagarde mengumumkan peninjauan strategik mengenai dasar inflasi, yang pertama dalam lebih dari dua dekad, bertujuan menentukan sama ada definisi kestabilan harga semasa masih sesuai.

GBP / USD susut di belakang kekuatan dolar tetapi dipegang di atas 1.3100. Brexit dimaksudkan untuk berlaku pada akhir bulan, memberi tumpuan kepada hubungan masa depan antara kedua-dua ekonomi.

Data pekerjaan Australia memberi Aussie rangsangan terhad pada awal hari, tetapi risiko dan tidak menggalakkan sub-komponen pekerjaan menurunkannya berbanding USD.

Harga minyak mentah turun lebih rendah, di tengah-tengah kebimbangan OPEC + tidak akan memangkas luka. Harga pulih beberapa alasan selepas laporan EIA menunjukkan penurunan dalam stok AS.

Emas melonjak ke arah 1,570, mengakhiri hari dengan keuntungan, walaupun masih dalam tahap biasa.

Kriptografi terus berundur, BTC / USD ditutup pada 8.330.

================================================================

NAK DEPO FBS?
SILA GUNAKAN PERKHIDMATAN LOCAL DEPOSITOR FBS DENGAN KAMI

Hubungi kami melalui, klik salah satu logo dibawah :

          

Belum ada akaun FBS? … Buka akaun FBS anda dengan kami di sini untuk pelbagai tawaran menarik.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.