Sumpahan Wall Street

334

Kisah Daniel Drew aka “Sumpahan Wall Street”💸💸💸

Trader moden tahu betapa berbahayanya untuk terjebak di dalam pasaran panik. Walau bagaimanapun, 200 tahun yang lalu, tidak ada buku tentang psikologi trading, dan setiap trader yang berada di tengah pergolakan pasaran tidak berdaya. Kebanyakan mereka tidak pernah mempunyai peluang untuk benar-benar memahami undang-undang pasaran, dan mereka akan kehilangan wang. Tetapi bukan Daniel Drew – seorang lelaki dari abad ke-19 yang membuat berjuta-juta di mana orang lain kehilangan harta mereka.

Dia seorang trader yang sangat intuitif dan hebat di pasaran. Dia mewujudkan beberapa keadaan panik di Wall Street, dan orang-orang mengenalnya sebagai “Undertaker”, “the panic maker”, dan “Uncle Dan of Wall Street.”

Dia dilahirkan di dalam sebuah keluarga petani miskin dan bekerja di sebuah zoo bergerak di usia remaja. Dia ingin cepat kaya, dan dia berjaya melakukannya – dia mendapat pinjaman, membeli lembu, dan menjualnya kepada tukang daging untuk mendapatkan keuntungan. Seterusnya, dia mendapat perniagaan kapal pengangkut, landasan kereta api, dan broker. Drew mengakui: Trading adalah cawangan yang paling menguntungkan kerana ia membolehkan beliau membuat lebih banyak wang dalam masa 6 hari daripada yang boleh dibuat dengan kapal pengangkut dalam tempoh 6 bulan.

Drew membuat $ 13 juta pada pertengahan abad kesembilan belas (nilainya $ 100 juta hari ini). Orang ramai yang membencinya memanggilnya sebagai “curse of the market” dan inginkan dia kehilangan kekayaannya. Rupa-rupanya, itulah yang berlaku.

Drew kehilangan modalnya dalam peperangan trading dengan trader terkemuka lain seperti Vanderbilt. Dia terlalu yakin akan kemahirannya, dan pembuat panik itu telah menjadi mangsa ego sendiri.

200 tahun yang lalu, semua orang adalah sama. Mereka berisiko, belajar daripada kesilapan, dan menang walaupun di pasaran yang tiada harapan dan berisiko. Trade secara bijak dan menang besar!

Kenapa tunggu 🙋‍

http://bit.ly/KomunitiNusantara

================================================================

NAK DEPO FBS?
SILA GUNAKAN PERKHIDMATAN LOCAL DEPOSITOR FBS DENGAN KAMI

Hubungi kami melalui, klik salah satu logo dibawah :

          

Belum ada akaun FBS? … Buka akaun FBS anda dengan kami di sini untuk pelbagai tawaran menarik.

Leave A Reply

Your email address will not be published.