TRADERS FAIR & GALA NIGHT MALAYSIA

345

Apakah jenis trade anda? Komen di bawah!

Tanya diri sebelum memilih gaya trade anda:
• Adakah saya bersabar atau perlu melihat keputusan dengan cepat?
• Berapa banyak masa untuk saya trade pada siang hari?
• Adakah saya jangka pendek atau berorientasikan jangka panjang?

Ini adalah lima jenis trade utama yang boleh didapati untuk trader teknikal:

1. Trade harian – gaya perdagangan ini adalah tentang membeli dan menjual pada hari yang sama, tanpa memegang kedudukan dalam semalam. Anda perlu memegang jawatan selama beberapa minit hingga berjam-jam. Disiplin, masa, kemahiran trade, strategi yang diuji dan modal untuk menampung kerugian yang tidak dijangka diperlukan jika anda memilih jenis ini.
2. Scalping (juga dikenali sebagai trade mikro) – strategi trade ini adalah tentang membuat banyak keuntungan dengan perubahan harga kecil. Biasanya trade berlangsung dari saat hingga minit. Scalping adalah menarik tetapi kami tidak mengesyorkan ini untuk pemula dan memerlukan tahap kemahiran trade yang maju.
3. Trade Momentum – dikenalpasti oleh saham yang bergerak dalam satu arah pada jumlah yang tinggi. Masa untuk trade momentum bergantung kepada kelajuan pergerakan saham dan apabila ia berubah arah (biasanya dari beberapa jam hingga hari).
4. Swing trading – adalah mengenai menangkap trend jangka pendek menggunakan analisis teknikal. Anda memerlukan 1 hingga 7 hari untuk menangkap keuntungan dalam stok.
5. Trade kedudukan – bertentangan dengan trade hari. Matlamatnya adalah untuk keuntungan dari langkah dalam trend utama, bukannya turun naik jangka pendek yang berlaku dari hari ke hari. Ia mengambil masa dari minggu ke bulan.

Traders Fair-Malaysia | InterContinenta, Kuala Lumpur | April 4, 2020

Untuk mengetahui lebih lanjut – ikut pendaftaran ONLINE PERCUMA https://malaysia.tradersfair.com/

Leave A Reply

Your email address will not be published.